Tuesday, 20 December 2011

Lamborghini Aventador

jet pejuang di atas jalanraya
Itali, negara yang penuh denagn artisan dan pencinta seni. Sebut saja jenama seperti Ferrari, Ducati, Bimota , Bugatti. dan juga Lamborghini. Secara asas pengeluar automotif mengambil masa 5-7 tahun memperkenalkan model baru kepada pasaran. Segala permasalahan hendaklah dikenal pasti sebelum produk atau sesuatu model di kenalkan pada dunia. Reputasi untuk dijaga dan keuntungan perlu diperolehi, maka menghasilkan model baru adalah sesuatu yang amat memerlukan masa dan penelitian.

Ungkapan " you cannot rush art" (seni tidak boleh digesa-gesa) adalah contoh hasil kerja jurutera dan pereka di Lamborghini. Model flag ship mereka Murcielago telah ditukar kepada model baru Aventador dan model ini mengambil masa hampir 10 tahun untuk di keluarkan. Murcielago, nama dari seekor lembu yang ditikam 28 kali oleh matador Rafael Molina Sanchez. Oleh kerana rasa hormat kerana ianya bertarung dengan gagah matador melepaskan lembu itu. (jangan seksa binatang, tak elok) . Model Murcielago (2001-2010) adalah kereta yang cantik, maka untuk menghasilkan sesuatu yang lebih cantik maka masa yang lama diperlukan.

pengaruh Reventon pada rekabentuk
Jika anda pernah melihat atau meneliti Lamborghini Reventon maka anda pasti dapat melihat pengaruh model itu pada rekabentuk Aventador. Reventon, model kereta berasakan prinsip jet pejuang hanya dibina 20 unit sahaja kerana keunikannya.

Lamborghini Reventon

 Jurutera Lamborghini berkata Aventador adalah kereta yang maju satu-dua generasi dihadapan. Rekaan chasis monocoque  dari bahan gentian carbon seratus peratus diikat dengan tetulang besi pada depan dan belakang menjadikan ianya ringan dan lebih tegap dari model-model sebelumnya.

carbon fibre chasis tuh!!





Enjin V12 6.5cc (yang saya tak sanggup nak dengar harga road tax) generasi baru ini, hasil gabungan kepakaran Audi setelah Audi membeli Lamborghini Dapat menghasilkan 691 kuasa kuda berbanding model Murcielago yang tebatas pada 640 kuasa kuda. Model kali ini juga mengunakan ISR 7 speed gearbox. Gabungan antara manual dan auto dengan kelajuan penukaran gear pada 50 milisecond.




kereta mahal enjin mesti kasi tengok kan..

Bahagian dalaman kereta ini juga revolusinari (betul ka aku eja) Kulit.. dah pasti.. Paparan skrin dan meter pada dashboard telah diganti dengan skin digital berbanding meter berjarum pada kereta yang sebelumnya.


kulit dan kulit. banyak lembu mati untuk menghasilkan kereta ini.
Seperti model model flagship Lamborghini, pengunaan nama lembu adalah tradisi. Kira ok la memandang banyak guna kulit lembu.. Nama "Avendator" adalah seekor lembu yang dibela oleh keluarga Don Celestino Cuardi Vides yang memasuki pertarungan di Saragossa Arena pada 1993 dimana lembu itu telah mendapat anugerah kerana bertarung dengan berani.



3 anak panah kiri dan kanan.. potong la belah mane yang ko suka..


Dengarlah alunan muzik indah bila injap menari nari pabila pedal di tekan. Saya bukan minat Lamborghini  tapi kalau tak tulis artikel ini rasa rugi, kerana model ini adalah model gantian Murcielago yang bertahan 10 tahun lamanya.


Kita berakhir disini dengan klip video ini. .. perghh tangkap leleh beb!







Saturday, 26 November 2011

Lancia Stratos reborn

  Lancia ialah jenama kereta dari Itali yang terkenal dengan seni automotifnya. Jenama lancia popular dalam tahun 70an dan  80an kerana perlumbaan rally . Saya yakin ramai yang tahu akan kereta Lancia Delta HF Integrale 8V . Kali ini kita akan berbicara tentang sebuah kereta klasik tahap legend yang di jelmakan semula atau pun dengan erti kata lain "resurrection".  Mungkin anda pernah melihat cerita Transformers dari Micheal bay yang menunjukkan robot Bumble Bee iaitu sebuah Camero buruk era zaman emas dan versi baru Camero yang lebih bergaya dan moden. Itu adalah satu contoh rekabentuk yang memberi nafas baru pada model ikonik klasik. Kembali pada Lancia Stratos. Tidak ramai yang mengenali kereta ini. Mungkin bentuknya pelik dan mungkin bilangan 'street version' nya amat kurang. Versi atas jalan untuk model ini hanyalah untuk memuaskan nafsu 'homoglasi'nya sahaja. (cukup syarat untuk masuk rally) 






Setahun selepas 1970 rekabentuk dan kejuruteraan kereta ini telah di tetapkan mengunakan enjin Ferrari Dino V6 dari enjin asal yang kurang berkuasa iaitu enjin Lancia V4 . Dengan ketinggian keseluruhan 1.08m meter dari aras jalan dan  chasis  logam yang pendek berkombinasikan badan gentian kaca yang aerodinamik yang mantap. Ianya adalah jentera yang sangat kejam untuk bersaing dengan pasukan lawan. Pada 1976 kereta ini telah memenangi takhta World Cup secara hatrik setelah mengunakan khidmat pemandu F1 Mike Parkes dan Sandro Munari. (Kereta power + driver skill power = legend....)  Setelah Kumpulan Fiat mengurangkan budjet Lancia Racing pada 1979, maka kereta tersebut telah berkubur. Hanya kumpulan individu kecil sahaja yang berlumba dengan jentera itu. 




Lancia Stratos Rally


40 tahun telah berlalu, Dipendekkan cerita Stratos baru ini adalah hasil gabungan Michael Stoschek, seorang ahli perniagaan pembekal automotif yang suka memandu dan mengumpul kereta rally klasik. Manakala pencetus revolusi idea ini adalah Chris Hrabalek pereka kereta dari Austria. Pada tahun 2002 mereka pernah berjumpa dan Chris memberi lukisan idea pada Michael. Pada 2005 idea tersebut menjadi realiti pada Geneva Motor show dengan model concept diberi nama Phenomenon Stratos. Bagi Michael rekaan concept ini telah membuktikan kereta ini mampu dibina semula. 




Lancia Stratos baru

Untuk mereka bentuk kereta dari kosong (from scratch) mengambil masa yang sangat lama dan modal berpuluh atau beratus juta.  Maka penyelesaian yang mudah ialah mengunakan kereta yang sama rekabentuknya dan mengubahsuainya secara extreme. Extreme makeover kata orang putih. So jawapanya ialah mengubahsuai Ferrari Scuderia kepada Lancia Stratos. Untuk ubahsuai yang begini hebat bukan calang calang bengkel boleh buat, maka tugas berat ini telah diberi pada Pininfarina, automotif design company yang sangat hebat. Michael juga amat menitik beratkan rekabentuk. Dia tidak mahu rekabentuk baru ini lari dari yang asal. Jika di beri contoh Ford GT40 adakah contoh terbaik proses rekabentuk lama kepada yang baharu tanpa menjejaskan imejnya. Pensyarah design saya pernah berkata " rekabentuk/design untuk objek versi 2 mestilah lebih baik dari versi 1. Jika tidak design itu adalah gagal" .  




cun gak...




Dipendekkan cerita Scuderia itu telah dipotong dan dicantas hanya tinggal badan asas dan enjinnya sahaja. Antara rekabentuk yang unik padanya ialah ; integrasi antara chasis monocoque dan roll cage iktiraf FIA, transmisi perlumbaan dan rangka boleh ubah, tangki petrol berkembar di tengah chasis, panel bonet depan dan belakang tanggal sepenuhnya dan yang saya suka adalah tempat letak helmet diintegrasi dengan panel pintu..(smart tu...) Bayangkan scuderia yang laju itu di ringankan dan di lebarkan sedikit . Power...


lakaran menunjukan 430 Scuderia di potong menjadi Stratos




paparan meter carbon dan aliminium, panel pintu dengan tempat helmet




Saya rasa Pininfarina telah berjaya menjalankan tugasnya dengan baik. Michael juga ingin memberi peluang pada pemilik Ferrari lain yang ingin mengubahsuai Scuderia ini kepada lancia Stratos. Akan tetapi ada khabar angin mengatakan Ferrari mengambil langkah tegas kepada Pininfarina dan Michael supaya ubahsuai tersebut tidak dijalankan ke atas model Ferrari yang lain. Jika ingin diteruskan maka hendaklah ubahsuai kederaan yang tidak ada kait mengait dengan Ferrari. Pelik juga kerana ketika sesi pandu uji dan media presiden Ferrari juga sangat kagum dan suka akan model ini . Paling saya kagum potong ferrari tu.. bikin Stratos.. kalau dah minat buat jer yerr dak..


team Pininfirina
the old and the new
sumber gambar dari www.new-stratos.com



demam bola....


Masih lagi dalam demam bola. Pasukan harimau muda membaham ayam garuda masih lagi dalam ingatan.
Ingatan mengenai World Cup 2010 sudah semakin pudar. Cuma yang masih ingat Hyundai adalah rakan penaja gergasi bagi World Cup 2010. Belek punya belek terjumpa klip kereta gelecek bola. Kereta - kereta model Hyundai di gunakan dalam perlawanan ini. Bola Bola BOla... Terdapat beberape team mewakili Germany, Brazil, Argentina, England, Italy, South Africa, dan Spain. Bermain untuk keseronokan maksima..


















Ada orang cakap final sukan sea bola sepak. Pengadil dari jepun berat sebelah..? ade aku kisah. maju harimau, maju..

Sunday, 20 November 2011

Bugatti Veyron; penanda aras baru


Supercar, kereta super, apa pun difinasi anda mengenai supercar. Antara salah satu persamaan diantara jenama-jenama supercar ialah harga yang mahal dan bentuk yang mempersonakan. Semua orang suka melihat dan jika mampu ingin memiliki supercar. Tapi dalam beberapa tahun atau berpuluh tahun sekali akan ada supercar yang melebihi penanda aras atau benchmark. Di sinilah datangnya Bugatti Veyron. Sebut betul-betul, biu-gat-ti vei-ron.



ehsan Exotic cars

Asal nama Bugatti adalah dari  Ettore Arco Isidoro Bugatti pencipta dan pereka automobil kelahiran Itali dan menetap di Perancis. Manakala nama Veyron pula ialah nama pelumba dari Perancis Pierre Veyron, yang memenangi 24 hours of Le Mans pada tahun 1939 untuk syarikat Bugatti pada masa itu. Apa yang membuatkan kereta ini hebat ialah pereka kereta ini telah menulis semula “undang-undang” atau falsafah penciptaan supercar pada masa itu 


Pada Disember  2000, Volkswagen telah membeli syarikat Bugatti Automobiles S.A.S. Seperti mimpi boss Volkwagen berkata “ jom buat kete paling power sekali” . Bincang punya bincang mereka telah bersetuju akan satu perkara. Kereta ini mestilah mempunyai 1000 kuasa kuda. (Perbandingan : kereta 1.6 moden mempunyai 140-160 kuasa kuda)  Dari prinsip 1000bhp itu mereka mula mencipta.


www.bugatti.com





Secara asas untuk menghasilkan 1000 bhp sebuah enjin hendaklan membakar 5 liter petrol. Jika Dodge Viper 8000 cc V8 (tanpa turbo) menghasilkan 500bhp, maka 1000bhp = 16000 cc . Meninggal nak bayor road tax! Tetapi 16000 cc (16 liter) V8 terlalu besar untuk enjin kereta. Piston besar = masalah putaran dan terlalu berat. Maka cara mudah untuk meningkatkan kuasa kuda tapi mengecilkan saiz enjin ialah = turbocharging.  Secara asas enjin turbo…. Kepishh… (bunyi blow off sikit) menyedut udara mampat lebih ke dalam enjin. Secara asas 2 kali ganda  udara = 2 kali ganda petrol boleh dibakar. Kalau dah turbo semua dok tanyer berape PSI.. Enjin ini cuma 18 psi sahaja. Dengan bantuan turbo saiz enjin ini dikurangkan dari 16 liter kepada 8 liter yang munasabah dan senang JPJ nak kira road tax nyer. Untuk mengurangkan lag turbo dan mengekalkan rpm yang tinggi ialah untuk sekali gandakan jumlah piston. 16 piston terhasil dari  bentuk “W”. Kira senang cakap ambil 2 enjin V8 dan kembar siamkan kepada W16. 4 injap satu silinder, so.. 64 valve..  


ehsan : Bugatti Automobiles S.A.S.
Beberapa perkara tentang enjin ini ialah ianya menggunakan “variable cam timing” ala.. cam vtec dan vvti la…. Radiator besor untuk penyejukkan dan “ dry sump lubrication system “ . senang cakap enjin biasa penakung minyak ada di bawah enjin tapi “ dry sump” penakung minyak di tempat lain. Yang best kedudukan enjin yang lebih rendah untuk pengendalian yang hebat. 
W16 quad turbocharge




Di bahagian tranmisi pula kereta ini mengunakan system gear 7 kelajuan dengan dual clutch ( kelac berkembar) . Pertukaran gear untuk kereta ini dikawal sepenuhnya dengan computer. Tambahan pacuan empat roda ‘all wheel drive’ bersama traction control adalah penting untuk menyalurkan sepenuh kuasa enjin pada keempat-empat roda. Sistem tranmisi ini mengambil 5 tahun untuk disempurnakan dengan jaminan jangka hayat  10-20 tahun jika diselengarakan dengan betul.

enjin dan transmission, dah macam enjin kapal terbang.!


Reka bentuk badan kereta ini datang kemudian kerana unutk kereta ini seperti mereka bentuk kereta untuk menyaluti enjin. “the car was built around the engine”. Setiap liang lurah dan spoiler adalah berfungsi untuk penyejukkan, aerodinamik dan kestabilan . Saiz keseluruhan badan kereta ini , 200cm lebar, 447cm panjang dan 122cm tinggi. (Lebar Hummer H2 adalah 203cm)

difuser belakang

rear spoiler
tidak mesra cukai jalan
Untuk kereta ini Michelin terpaksa mereka bentuk tayar yang dapat di gunakan dalam kelajuan 431km/h. Lebar tayar  hadapan  245/690 R 520 dan 365/710 R 540 belakang. Harga? Tambah semua digit dalam siri tayar tu kot..
tayar.... pergh!!!

Anda mungkin berkata Nissan Skyline boleh di tala lebih dari itu dengan hanya enjin 6 silinder. Perlu diingat bahawa kereta skyline itu mungkin tidak sesuai dipandu untuk semua orang. Manakala jurutera Veyron ini berkata kereta ini boleh dipandu oleh nenek tua tanpa ada masalah pengawalan. Super car yang di cipta untuk semua. Tahukan anda bahawa Lamborgini Countach sangat sukar dipandu dan dikawal. Kebanyakan supercar juga sangat mudah rosak.  Berbaloikah semua ini untuk jutaan Ringgit. Siapa tahu? Tapi yang penting kereta ini telah membuat tanda aras yang  baru untuk supercar lain ikuti. Untuk model kereta ini bukanlah mendatangkan keuntungan yang banyak, Cuma untuk membuktikan bahawa jurutera Volkswagen dan Bugatti  mampu melakukanya. “ kami terrer der..”    

Saturday, 24 September 2011

Woo Ooo oo lagi best.. Alkisah Myvi baru


Akhirnya lahir juga Myvi 1.5. Dari khabar angin kus kus hingga menjadi reality sehingga keluar surat beranak. Kenapa sembang pasal myvi? Ada 487,400 sebab .dari 2005 hingaa tengah tahun ini hampir ½ juta Myvi terjual seluruh Malaysia.


Sedikit info Myvi. Model ini adalah produk  kelima Perodua yang berkongsi
platform yang sama  dengan Daihatsu Boon dan Toyota Passo. Harga yang kompetitif semasa pengenalan dan kepercayaan terhadap produk Perodua. Ditambah pula teknologi dari Toyota dan juga peluang untuk dimodified untuk jadi kereta Jepun jadi-jadian. Telah melonjakkan pasaran Myvi. Myvi juga adalah kereta Perodua yang tidak mengunakan nama binatang comel. Opps begitu juga 4 X 4 Kembara

PASSO TRD Sports M

Daihatsu Boon



Ok. Kembali pada Myvi baru. Demam Myvi lagi best datang lagi sehingga anak saya berumur 3 tahun pun pandai menyanyi lagu itu. Ada dua varian yang bergaya untuk di pilih. 1.5 SE dan 1.5 EXTREME. Dengan pengenalan warna kuning yang solid tapi sporty ianya memang ditujukan pada golongan muda.

Secara peribadi saya suka 1.5 SE. Lebih sederhana dan sudah cukup rencah dan perisa dari segi reka bentuk. Rekaan bumper hadapan dan belakang yang simple dan elegan begitu juga spoiler belakang dan side skirt yang tidak keterlaluan.

risalah Myvi

pilihan warna




Di tambah dengan interior serba hitam yang lebih sporty. (Aku dah cakap hitam adalah warna terbaik untuk dalaman kereta). Seat hitam dengan selingan warna merah gelap seakan akan Recaro Tomcat.


Gambor Ehsan dari.. www.buy-perodua.com

Bagi design EXTREME pula ape yang saya minat ialah rekabentuk hadapan sahaja. Lain lain agak terlalu extreme. Terlebih rencah kata orang kampung.

hadapan yang garang

risalah Myvi 

 Dalaman dengan kemasan hitam dan tulisan EXTREME pada seat hadapan


Cume aper yang saya harapkan ialah pengunaan brek  cakera depan dan belakang. Tapi mengikut brocure . depan disk dan belakang drum. Suspension Myvi baru ini sepatutnya lebih keras dari myvi 1.3. tapi tidak di nyatakan dalam brochure kekerasan suspensi. Mengikut kata rakan Myvi SE second edition lebih keras suspensinya.

Bagi saya lebih gemar jika Perodua keluarkan Myvi Sport edition dari extreme. Impian saya seperti. Muka depan myvi extreme tapi body part selebihnye guna myvi 1.5.se, suspensi lebih keras dan rendah. Rim yang sedikit lebar. Headliner warna gelap. Seat bucket ala recaro enjoy. Atau recaro golf gti.


Enjin 1.5 ini juga menggukan timing chain. Mengikut kajian timing chain dan timing belt ada kelebihan dan kelemahanya. Terpulang pada pembaca untuk mengkaji dengan lebih dalam. Ada jodoh dah rezeki mungkin saya akan menceritakanya dalam blog ini.

timing chain

tambahan teknologi canggih dan selamat


Myvi dan satria neo mane lagi laju. Anda laju? .. ada kereta lagi laju. Lagi pun  sebab ekonomi  lembab. Ada kereta dah kire syukur..

Gambor Ehsan dari.. www.buy-perodua.com

Tuesday, 23 August 2011

Petrol, kereta dan duit.



Jika anda ingin membeli kereta kedua untuk kegunaan harian
Mungkin anda perlu mengkaji fakta fakta ini.

Petrol, kereta dan duit.

Dewasa ini kita sering mendengar keluhan kenaikan harga petrol. Tak kira ape jua jenis kenderaan yang memerlukan bahan bakar untuk bergerak samaada 4 tayar atau 2 tayar atau 6 tayar sekalipun kenaikan harga bahan bakar bukan berita yang mengembirakan terutama penduduk negara ini yang terkenal dengan tak berapa nak murah sangat harganya. Ada juga pihak yang menjual pelbagai produk yang menjanjikan
Pemjimatan bahan bakar. Oleh kerana saya sendiri tidak pernah menggunakan alat/produk penjimatan petrol, topik itu tidak akan saya sentuh.


Semakin besar periuk semakin besar keraknya. Semakin besar cc kereta itu semakin banyak belanja minyak nya. Kita ambil contoh. Kereta perodua Viva manual, injection DVVT 1000cc FC (fuel comsupmtion) lebih jimat dari Honda city 1500cc i-vtec. Akan tetapi honda city tersebut mungkin kereta paling jimat dalam kelasnya. Tetapi harus dingat harga honda City bukanlah murah. Dalam negara ini di mana cukai import
dan harga kenderaannya tak berapa murah sangat, pemilihan kereta di sini adalah bergantung pada sikap rational. Jika harga kereta di negara ini murah, pembeli akan bersikap emotional. Memilih kendaraan yang cantik dan besar sahaja. tambahan pula di negara timur tengah harga minyak yang amat murah anda boleh lihat kereta cc kecil amat jarang di lihat.



Nafsu manusia takkan puas. Dari 660 cc ke 1500cc dan ke 2000cc. Belum lagi cerita Lamborgini dimana road tax nya boleh beli 2 biji Viva. Jika duit penjadi penghalang untuk anda untuk merasa barangan
mewah. Eloklah membuat pilihan untuk penjimatan atau pun pembelian berbaloi.

Situasi . Inginkan kereta kedua , tetapi mestilah murah
Maintenance dan FC kerana untuk memaintain kereta dua kereta
Bukan lah murah.

Soalan.: Saya inginkan kereta kedua yang jimat minyak dan saya sanggup dengan harga nya.
Jawapan." Pilih kelas kereta pilihan. K-kar atau sedan dan compare kos maintenance dan FC.

S: saya nak jimat minyak tapi tak nak hutang bulan banyak sangat.
J: pilih kereta terpakai dalam budget anda tetapi elakkan kereta berumur 10 tahun keatas atau pilih millage di bawah 100k.

S: saya nak jimat minyak tapi.. Tak nak bayar bulanan ansuran.
J: pilih kereta yang anda boleh beli tunai mungkin dalam anggaran rm 10k atau rm20k kebawah. Contoh civic ex - eg, toyota le - se - seg . Nissan sentra, dan lain lain.

S: tapi kereta lama mungkin banyak rosak. Sikit sikit nak tukar.
J: oleh kerana harga kereta mahal di malaysia memang sukar untuk tidak berhutang unutk memiliki kereta yang bagus. Boleh guna kereta lama, tapi elok lah bawa otai yang pakar atau beli dari orang yang kita kenal.

S: kereta tempatan bawah rm 10k sesuai?.
J: apa jenis kereta jika dijaga dengan baik boleh digunakan. Cuma bezanya harga alat ganti. Harga alat ganti kereta tempatan mungkin murah tetapi alat ganti kereta import mungkin tahan lebih lama.

S: k-kar memang jimat tapi saya lebih suka membawa kereta sedan
J: jika duit menjadi penghalang elok lah di fikirkan ape matlamat anda, bergaya tapi papa atau jimat belanja tapi sampai opis.

Kesimpulannya.
Jika tak sanggup berhutang pilih kereta lama yang elok keadaannya. Memang mencabar untuk mecari kereta lama yang elok.

Jika sanggup berhutang  carilah yang mampu dengan bayaran bulanan.

Jika ingin jimat minyak cari lah cc yang kecil atau sederhana.

Sukar untuk membuat keputusan untuk orang lain. Tuan punya badan hendaklah mengkaji segala aspek sebelum membuat pilihan. Di harap artikel ini membantu. 

Saturday, 16 July 2011

VW Beetle MK iii

Macam macam benda yang bermain di fikiran berkaitan tajuk di atas. Juga bermacam macam nama. Kereta katak, kumbang, kura-kura. Walau apa pun nama yang diberi. Kereta untuk rakyat ini tetap mempunyai peminat yang semakin ramai. Bermula dari era 1930an  model ini tidak pernah luput dari muka bumi. Kalau mahu di ceritakan sejarah VW beetle ini nescaya saya harus membuka blog baru hanya untuk topik ini sahaja.


Pada tahun 2000 VW mengeluarkan New beetle, ramai yang komen kurang mempersona edisi baru ini. tapi pada hardcore beetle mania, ia masih punya ruang untuk modifikasi. Apa yang menarik pada beetle ialah ia sebuah kereta yang pada asas nya nampak begitu "friendly" dan begitu ganas jika di-makeup dengan betul. Unik memang unik

new beetle rear


new beetle front



Jika anda pernah melihat versi baru MK3 beetle ini ia kelihatan lebih sporty dan lebih exclusive. Ia kelihatan seperti tersenyum pada anda. Tapi pemandu yang memandunya mungkin tidak. Ternyata pihak VW tidak mengecewakan peminat automotif bila mereka berkata pasal rekabentuk. Dengan  motto "Das Auto" The Car. VW telah banyak membuktikan produk mereka mendefinasikan semula apa yang dinamakan kereta. 

hello... vrroommm..
Sisi kereta ini direka dengan kemas simple tapi menarik. Kira.. nak tambah body kit pun tak berani.. Pada saya cukup rencahnya. Anda tidak perlu meneka kereta ini , anda sudah tahu ini adalah beetle. Ini yang membuatkan saya kagum. Pereka bentuk masih mengekalkan ciri-ciri beetle dan memperbaharui bentuknya. 


kemas dengan lining dan lengkungan  roda
pin pin.. eloo...
 Ruang dalaman berwarna hitam dengan ciri sport berserta glove box berkonsep type 1 (beetle type 1) . Perhatikan gambar-gambar dibawah. Sistem audio kereta ini dilengkapi speaker dari Fender.  Dengan balutan hitam dan tempat duduk berwarna merah/hitam dengan lingkaran kemasan krom yang tidak keterlaluan ianya begitu kemas. 

kemas dan kualiti


Di jangka dalam produksi mulai January tahun hadapan.. Tak sabar.. hmm macam mampu.. Saya tinggalkan anda dengan brochure VW beetle  klasik ini. Jumpa lagi.


Saturday, 2 July 2011

Lagenda era 90'an. EG6

Sebelum saya membeli kereta yang saya pandu sekarang ini, antara sebuah kereta yang saya cukup minat ialah EG6. Masih ingat lagi di mana saya datang ke sebuah kedai di desa petaling untuk melihat EH3 (local model) yang di convert EG6. Di Malaysia original EG6 SiR spec sangat mahal dan "rare" untuk dimiliki. Cinta pandang pertama pada model ini bukanlah pada enjinnya, tapi pada rekabentuk keseluruhannya. Jika dipandang dari sisi ia mempunyai bentuk cermin yang sangat aerodinamik. Perasankah anda bahagian cermin sisi penumpang belakang hampir sama dengan WV Golf GTi.
http://www.flickr.com/photos/kylecrawford/



Mungkin anda berkata saya fanatik atau keterlaluan. Tapi kalau dah suka.. faham faham sajalah. Akan tetapi jodoh saya dengan EG dua pintu tidak sesampaian kerana dalam keluarga yang tidak mempunyai kereta sebelum ini. Saya tepaksa saya lupakan untuk keselesaan orang tua, kesian tengok mak bapak terbongkok bongkok masuk dalam kereta.


Bagi saya kereta yang ini memang evergreen. Kalau nak meng'seni'kan lagi mungkin hala tuju body style JDM sudah cukup bagi saya. Pada yang kreatif mungkin lips atau spoiler yang tidak keterlaluan sudah memadai. Ada juga yang membuang side door/body trim seperti di bawah

EG yang di buang side trim.

tak ingat dari mana di save gambar ini, sadah lama sangat

EG6 AJ-Racing
Cukup dengan sportrim JDM dan direndahkan sedikit sudah nampak garang. Tapi di zaman facebook ini ada yang cuba mengkacukkan body ini dengan model Honda yang lain. Bagi saya "saya bantah yang arif!". Tapi duit korang suak hati korang la. Contoh hasil bedah siasat itu ialah. EG+ EK. EG+Integra, EG+custom

lampu depan s2000 kalau tak silap

lampu belakang s2000 kalau tak silap

Kepala Integra pulak.

Kepala EK. (zerotohundred.com)
Macam macam selera orang zaman sekarang. Janji sedap mata sendiri memandang kira oklaa.. Dalaman kereta ini masih dikira ringkas. tak bangak butang butang macam kokpit kapal terbang. Banyak sangat pun tak guna gak. Bawak kereta asik tengok  butang jer. Masuk parit jugak. Cuma di kala ini ada yang mengunakan dashboard integra DC2 dengan sedikit modifikasi pasa door panel. Dan ada juga yang mengunakan dash board EK.

standard SiR

bersih dari habuk
Walau apa pun seni modifikasi anda kalau anda puas hati dengan hasil nya .. makaa.. ok lah kot.. Pada saya kereta ini cantik dalam keadaan standard.

 ahli forum www.civic-eg.com

suka auto? anda pasti suka ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...