Sunday, 18 September 2016

how turbo charger is made


Salam September. Kadang kala kita bersembang kasi orang bimbang tapi hakikat nya. cume sembang saja. Sembang dengan ilmu yang cetek apa pun tak boleh pakai. Klip di bawah menunjukkan perihal cara turbo dibuat. enjoy

Greetings in september! Most of us talk like we know all about cars and manage to poke a nerve in every one . With our little knowledge most of the info we gave out are practically useless. In reality all of us need to learn more. Clip below show how a turbo charger is made. enjoy





Monday, 20 June 2016

TIPS BELI HALF CUT



TIPS MEMBELI ENJIN POTONG HALFCUT (YANG TIP TOP) 

Copy paste dari FB

(Info ini Pun boley digune pakai masa nak bli kereta secondhand.wa post kat sini untuk panduan bersama.)

TIPS MEMILIH enjin HALFCUT 

1)Bukak radiator cap. pastikan air dalam tu ijau cantik punyer...pastu jgn ttp...biar je terbuka...pastikan air dalam tangki spare cukup...

contoh radiator yg bersih dan enjin yg terjaga
kotor penuh dengan kesan karat dan mungkin tersumbat


2)Bukak oil cap.tengok keadaan dalam enjin sama ada berkarat atau kekuningan...kalo karat,bermakna enjin sudah lama tak hidup..kalo kuning, ok la tu...kalo depan kesan hangus...(bau minyak hangus) sendiri mau ingat.


dalam enjin sepatutnya bersih, kalau ade kekuningan pun cume sedikit.. tiada kerak hitam seperti gambar sebelah kiri


3)Tarik deep dtick...lap 1x...tengok ade kesan minyak tak...(biase kalo ade akan jd berbelang)...kalo ade belang tu...maksudnye enjin sudah lame tak hidup atau minyak enjin sudah lama tak tukar. bila check dipstick tu... make sure warna minyak itam tu bukan kelabu... kalau kelabu.. maknanye enjin dah masuk air..... trang tang tang... penah aku nak beli halfcut L5 air tu.. tauke tu kata boleh tukar minyak itam kompem ok.... aku kata.. kepala otak ko!!! in the 1st place camne pulak air boleh masuk ke dalam enjin kalau bukan head gasket dah problem... 


kalau dah tahap keruh macam ni, maknanya coolant dari radiator sudah masuk kedalam ruang minyak enjin.. dah nak ajal la jawabnya


lagi satu yg jarang orang buat... compression test... bawak ler pomen atau pinjam ler tools tu... tak rugi check.. nak2 pulak kalau korang ambil halfcut yang harga2 mahal... GSR contohnye... ataupun halfcut yg sparepart/ top set nye boleh buat rahang korang jatuh.. hehehe


hanya jauhari mengenal manikam, hanya pomen mengenal enjin


4)Kalo enjin turbo...cube tengok sekeliling turbo (terutama pada bahagian ekzos) sama ada leaking atau tak...kalo leaking...tak yah amik.


turbine leakage


5)Biasenye halfcut,ade ekzos sparuh...korbankan skit tangan korang yang bersih tu,"colek"skit kat bhgn dlm ekzos tu...tgk ade minyak ke x...kalo ade minyak...(atau kesan minyak enjin)...maksudnye valve seal da bocor...


6)tengok mileage...(jangan percaye sgt, ade yang meter pusing)


7)perhatikan juga sekeliling head dan rocker cover...kat sini biasa ada banyak habuk melekat,jadi hitam...tu takpe...boleh cuci...tapi kalo basah ngan minyak,tak payah amik.


contoh leaking yang teruk


8)Apabila korang betul2 dah puas ati dgn kriteria di atas, barulah korang suruh die start enjin...dgr die punye autochoke,jalan ke tidak...rpm akan jadi tinggi mase autochoke ni on...


9)kat no 1 tu, aku cakap jgn tutup radiator cap kan?...ha...mase enjin baru nk start ni la byk rahsia ttg enjin tu yg korang boleh tau...tengok sama ada air dlm radiator tu,melompat keluar atau tak...kalo melompat je...korang suruh tokey tu matikan enjin, simpan balik halfcut tu, takyah amik...comfirm byk problem halfcut tu...lepas tu korang biar je sambil tengok air dalam radiator tu,kurang atau tak...dlm mase yg same, tgk dkt ekzos, mesti ade sedikit asap warna putih atau itam (normal ni, sbb pembakaran belum lengkap, enjin tgh sejuk) dan sedikit air akan meleleh atau merecik melalui ekzos... ini tandanye enjin tersebut berada pada tip top condition...


10)Perkara paling penting skali mase bli halfcut ni, biar enjin hidup sampai kipas automatik jalan sendiri...jgn buka air cond dulu...biar die jalan dulu...lantakla kalo tak cukup minyak pun...suruh tokey tu tambah lagi petrol...cakapla yang kite nak beli...die mesti layan punye...dengar betul2 die punye idling,elok ke tidak...


11)Bila kipas da pusing...em...kalo bole biar smpi cut...tgk sama ada semput ke tak...kalo semput...mintak turun harga...mungkin plug da tak elok...(sampai stage ni,korang mesti beli,kalo tak beli,siap la korang kene hamun ngan tokey tu)


12)Lepas tu...barulah korang check functional setiap controller...aircond,lampu hujan,lampu besar,lampu highbeam,signal-yang penting nyala,kelp ke tak kelip ke,bukan salah lampu tu,sebab signal blakang takde,so relay jadi tak betul,lps tu tgk lampu2 meter,temperature tu jgn lupe,jgn lebih separuh jam...kalo salah satu dari ni tak function,mintak turun harge kaw2 punye...


13)Pastikan korang dapat complete ngan disc blakang skali,absorber,tangki minyak dan floor mat...kalo xde,mintak turun harga lagi...


14)Yang penting skali...lps idupkan enjin...biarkan dlm 5 minit pastu tekan clutch...kalo RPM drop maknenye main bearing dah lingkup (utk halfcut manual sahaja) 


Harap artikel ini dapat membantu rakan rakan sekalian

Tuesday, 24 May 2016

Car Enthusiast Night Vol 1, South Lake City, LRT station, Kuala Lumpur Malaysia

Seperti peminat kereta dan benda bermotor, dan juga peminat jenama Honda. Aku nak juga melihat scene kereta jenama jenama lain. Bertempat di Stesenn LRT bandar tasik selatan (south lake city). Yg ade kat aku pun camera phone je.. Snap je la ape yg patut

ada 2 parking lot. parking lot yg 1 dah penuh, yang ni car park no 2

Datng 9.30 parking yang kedua pun dah start penuh

Chevrolet biru muda tu cantik juga..

civic EG squad

honda fan boys

nothing more lovely than the FAIR LADY

mitsubishi VR4 gang

Apa yang seronok pada event begini ialah. Kita boleh lihat pelbagai jenis jenama dan style.. Terus terang aku lebih suka begini.. Lebih membuka minda.. Sama seperti seni kulinari, kita takkan maju atau keterbukaan minda jika hanya mendalami ilmu masakan bangsa kita sahaja.. Kudos to organizer



bengkel/kumpulan street weapon ni gempak gak

aku suka kereta yg warnanya agak lain. biasanya orang asik pikir pasal warna sporty seperti, merah, biru muda, kuning, hitam, putih.. tetapi warna hijau ini agak membuka mata,, yup betul katanya #NOEQUAL tiada yang sama dengannya

#STREETWEAPON

honda CRZ yg di per 'kanjo' kan

Hona Jazz paling meriah pada malam itu 

antara kelisa/mira yang hadir


antara legend yg hadir R32

lama dan tua sama sahaja. kanjo all the way!


SM4 paling lowered kat sini

kancil adik beradik ini agak uniq. bodypart jdm dengan stance. serius unik dan berani


antara 1 gen civic yg di fully restore

lama woo tak tgk lancer kotak ni. antara kereta yg otai otai pakai untuk modified

beberape honda city turbo ii bulldog. hadir dengan moto compo


geng geng evo pun ada..
Aku stay sampai 11.30 je, pastu gerak. sebelum bateri hp aku padam aku balik dulu. Dalam kul 11 ada juga kereta 4x4, forester, ade mini clasic. Hopefully event begini akan ada lagi pada mas masa akan datang


Wednesday, 20 April 2016

Original sport rim, boleh rosak atau tidak? Can original rims breaks?

Semua rim, sama ada original atau tidak akan ade peluang untuk rosak. Ini bergantung pada pemilihan tayar, permukaan jalan dan gaya pemanduan ala ala kereta kebal  (main belasah je segala lubang yang ada diatas jalan raya). Bezanya adalah tahap kerosakan.  4 gambar di bawah ini adalah contoh kerosakan rim akibat pelanggaran dan kecuaian pemandu (langgar lubang)

All sport rims, whether original or fake have a probability of damage. It depends on few few factor. Like tire selection, road surface and style of driving (If you drive your car like a tank). The different it's in the degree of damage.  4 picture below are the example  damage call by accident or driver error


boleh repair.. tapi...
Repairable, but...





repair ? gila ?!!
If you want to repair this you're crazy


total lost 

bila dah patah baru nampak. teknik pembuatan yang murah.. 
The crack exposed the cheap manufacturing technique


Even after an accident this original aftermarket rims in 1 piece







crack.. but still in 1 piece

suka auto? anda pasti suka ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...